Nordis Residence demareaza proiectul

Demarează Nordis Residence, proiectul născut din experiența managementului și vânzării a sute de apartamente premium și middle-class

 Nordis Residence – Herăstrău Park este primul proiect al companiei Nordis ca dezvoltator imobiliar. În ultimii doi ani, Nordis s-a ocupat de managementul de proiect și vânzarea a trei proiecte rezidențiale din zona de nord a Capitalei, care totalizează peste 250 de apartamente.


Nordis Residence – Herăstrău Park este primul proiect al companiei Nordis ca dezvoltator imobiliar. În ultimii doi ani, Nordis s-a ocupat de managementul de proiect și vânzarea a trei proiecte rezidențiale din zona de nord a Capitalei, care totalizează peste 250 de apartamente.

Pentru a realiza un produs de calitate, trebuie să cunoști cât mai bine nevoile cumpărătorului căruia îi este adresat. Noi asta am făcut. Nordis Residence este rezultatul a 15 ani de experiență a mea pe această piață, opt ani de antreprenoriat în domeniul consultanței imobiliare și încă șapte ani ca angajat în branșă, în care am acumulat toate aceste cunoștințe, având la activ mii de clienți și proprietăți tranzacționate, zeci de proiecte vândute sau închiriate”, spune fondatorul Nordis, Emanuel Poștoacă.

Activitatea de consultant imobiliar, prin care primeam feedback direct de la client, dar și colaborarea cu dezvoltatorii, prin prezența și implicarea noastră în fiecare fază a unui proiect imobiliar, toate ne-au ajutat să ajungem azi să dezvoltăm propriul ansamblu rezidențial”, adaugă Poștoacă.

Ansamblul Nordis Residence este poziționat în cartierul Herăstrău – Sat Francez, are o arhitectură elegantă, cu îmbinări armonioase de sticlă, lemn și granit, iar clădirea este dotată cu elemente verzi, precum panouri solare pentru încălzirea apei, izolare termică a imobilului cu rocă bazaltică – produs natural, ignifug, iluminare cu LED a spațiilor comune și a garajului, tâmplărie exterioară cu geam tripan.

Am luat în considerare toate acele detalii care, combinate, duc la sporirea confortului viitorilor proprietari. Avem ferestre largi, terase spațioase, bucătării separate. Între etaje avem placă-dală, ca să nu existe grinzi la interior, iar între apartamente am folosit cărămida ‚plină‛ pentru o bună izolare fonică. Am prevăzut imobilul cu saună și sală de fitness pe care o vom preda utilată”, enumeră dezvoltatorul.

Emanuel Postoaca - Nordis Residence demareaza proiectul

Nordis Residence, un proiect cu standarde green

Nordis Residence este un proiect premium, cu un număr redus de unități, care asigură viitorilor proprietari un confort ridicat. În total se vor construi 23 de apartamente, cu două, trei și patru camere. Apartamentele cu două camere sunt vândute în totalitate. Apartamentele cu trei camere au spații interioare generoase, între 115 și 130 metri pătrați suprafață utilă, iar cele cu patru camere ajung la 140 metri pătrați.

Nordis Residence are, de asemenea, un amplasament de elită, fiind situat în zona Herăstrău – Șoseaua Nordului – Cartierul Francez, lângă parcul Herăstrău, cel mai mare din București, dar și foarte aproape de noul Business District al Capitalei, zona Floreasca – Barbu Văcărescu.

Finisajele exterioare și interioare sunt de foarte bună calitate, green style, imobilul fiind placat cu piatră și lemn, iar la intrarea în clădire va fi o zonă de recepție elegantă, prevăzută cu o grădină verticală. Pentru mai multă siguranță, imobilul este dotat cu instalație de interfon, iar în exteriorul clădirii se vor monta camere video. Imobilul este echipat cu lift Schindler, modern, de șapte persoane, ce face legătura între garajul subteran și etajele curente.

Ansamblul este prevăzut cu o saună și sală de fitness, complet utilată, deservite de un grup sanitar cu duș.

Materialele folosite la construcție sunt de calitate superioară. Pereții exteriori sunt realizați din cărămidă eficientă Porotherm cu grosime de 30 centimetri și placați cu sistem termoizolant de fațadă – compus din rocă bazaltică (produs natural) de 10 centimetri grosime.

Tâmplăria exterioară este realizată din ferestre tripan din profile PVC import Germania, iar geamul este de tip four season pe exterior și low-E pe interior, asigurând un confort termic sporit, dar și un climat sănătos în interior.

Băile sunt finisate cu gresie și faianță din import, iar obiectele sanitare sunt din gama Villeroy & Boch, rezervoarele îngropate și robinetăria din gama Grohe.

Încălzirea și apa caldă menajeră sunt asigurate de un sistem mixt, format din centrală termică de imobil și panouri solare, iar contorizarea utilităților se face individual pentru fiecare apartament în parte.

În dormitoare, hol și living, pardoseala este finisată cu parchet din lemn triplustratificat, import. Ușile interioare sunt de tip celular, marca Pinum, cu feronerie din inox satinat.

Terasele sunt placate cu sistem flotant din lemn deck.

Evacuarea deșeurilor menajere este asigurată în camera pubelelor amplasată la demisolul imobilului, prevăzută cu aer condiționat.

High Residence Living 2 - Nordis Residence demareaza proiectul

De ce Nordis?

Activitatea principală a companiei Nordis este axată în primul rând pe tranzacționarea de imobile noi, aflate în zonele centrale și de nord ale Capitalei. Sunt așa-numitele proprietăți premium sau high-end, care se caracterizează printr-o poziție bună, suprafețe interioare mari, finisaje și dotări de lux.

Emanuel Poștoacă și echipa sa lucrează împreună cu mai mulți dezvoltatori imobiliari, oferind consultanță pentru absolut toate aspectele unui proiect imobiliar, de la analiza de oportunitate a unei investiții și achiziția terenului, continuând cu obținerea autorizației de construire și managementul proiectului, și încheind cu faza de marketing și vânzări.

Etapa provocatoare a unui proiect este cea de început. Ai un teren și încerci să vezi ce se poate face cu el. Ne uităm întâi unde este amplasat și analizăm indicatorii urbanistici. Apoi desenez efectiv apartamentele, ținând cont de locație, clienții cărora li se adresează, analiza cererii existente pe piață. Estimăm venituri, cheltuieli, profit, rentabilitate. Dezvoltatorul ideal are fonduri proprii pentru realizarea întregului proiect. Dar pentru majoritatea clienților realizăm un business plan, găsim finanțare, realizăm cash flow-ul întregului proiect”, explică antreprenorul.

Pentru mulți din clienții noștri ne ocupăm inclusiv de managementul proiectului. Avem o rețea completă de colaboratori și furnizori, creată în ani de zile. Este o mare satisfacție să vezi blocul crescând, prinzând formă din mâinile tale. Etapa mea preferată este însă cea de vânzări. Este momentul când le povestesc cumpărătorilor despre proiect, despre fiecare bucată de cărămidă, lemn sau sticlă. Și când îmi spun ce mult le place în noua casă…”, încheie Emanuel Poștoacă.

High Residence Terasa - Nordis Residence demareaza proiectul

CUM A ÎNCEPUT TOTUL

 

Povestea Nordis a început cu un om, o dorință și …un business angel. Omul era Emanuel Poștoacă, broker imobiliar din 2001.

Imediat după terminarea facultății, mi-am dat seama că nu voi putea fi mulțumit lucrând ca angajat. Cele șase luni în care am stat la birou, ca economist la o firmă de contabilitate, au fost cele mai puțin plăcute din cariera mea. Căutând o oportunitate de a avea mai multă libertate la locul de muncă, am ajuns să lucrez într-o agenție imobiliară. Mi-a plăcut încă de la început. Ca broker imobiliar, ești un mic antreprenor – cu cât te implici mai mult în activitate, cu atât câștigi mai mult”, își amintește Emanuel.

Cu cât cunoști o zonă mai bine, cu atât te pliezi pe dorințele cumpărătorilor, vinzi și închiriezi mai mult, te specializezi pe un anumit segment de piață. Perioada 2004 – 2008 a fost una excelentă pentru piața imobiliară. Erau vremurile în care a început dezvoltarea intensă a zonei de nord, în special a cartierului Șoseaua Nordului – Herăstrău – Sat Francez. Sesizând oportunitatea, Emanuel Poștoacă a început să lucreze exclusiv în această zonă, în care erau doar apartamente noi, cu suprafețe mari, frumos finisate. Cu toate că prețurile erau mari comparativ cu alte zone ale Capitalei, apartamentele se vindeau ușor, iar dezvoltatorii erau serioși, plăteau comisioanele complet și la timp. Iar concurența era încă mică, deoarece puține agenții imobiliare intuiseră potențialul zonei.

În 2008, însă, lucrurile s-au schimbat. Încasările agenției imobiliare în care lucra au început să scadă și tânărul consultant imobiliar a început să caute soluții. Își dorea de ceva timp să înființeze propria companie, însă nu i-a fost ușor să ia decizia de a părăsi echipa care-l sprijinise până atunci.

L-a ajutat propunerea unui client, dezvoltator imobiliar, de a-i finanța start-up-ul. „În 2008, noțiuni ca antreprenoriat, business plan, programe de finanțare, business angel erau puțin cunoscute și promovate. Nu te învăța nimeni cum să înființezi un start-up, nu existau seminarii, programe de antreprenoriat, incubatoare sau acceleratoare de afaceri. Trebuia să furi meserie, să faci rost de bani cum puteai, era greu… Am reușit să-l conving pe investitor după ce am făcut un business plan și un cash-flow pentru primii doi ani. Am început ca parteneri – el cu banii, eu cu know-how-ul, iar după un an s-a retras din Nordis, permițându-mi să-i cumpăr partea. Este și astăzi clientul meu, dezvoltăm proiecte noi împreună și îi sunt, desigur, recunoscător pentru tot”, spune Poștoacă.

Nordis s-a dezvoltat, de la an la an, adăugând noi membri echipei și noi direcții de activitate.

Dezvoltarea a început din zona Șoseaua Nordului – Herăstrău și a fost atât de expansiune – către alte zone rezidențiale, cât și intensivă – către alte activități, în afară de agenție imobiliară, compania specializându-se pe proprietăți noi, din centrul și nordul Capitalei.

În geografia lumii, sunt multe exemple că nordul este cel bogat: emisfera nordică comparativ cu emisfera sudică, ţările nordice din Europa în raport cu ţările din zona sudică, America de Nord față de America de Sud, nordul Italiei în comparație cu sudul acestei ţări, și altele. Așa este și în București, segmentul rezidențial de lux este în nord. Aici sunt mai multe parcuri și spații verzi, aproape este pădurea Băneasa. Tot aici este și polul principal de business al orașului, sediile celor mai mari companii, angajatorii de top. Și sunt alt tip de clienți, care apreciază serviciile unei companii de consultanță imobiliară. Sunt specialiști în domeniile lor de activitate și apelează la specialiști pentru nevoile lor”, consideră Poștoacă.

Conform fondatorului Nordis, clienții companiei sale sunt persoane educate și relativ bine informate, la curent cu ce se întâmplă în piața imobiliară. Ocupă poziții de middle sau top management în companii mari sau foarte mari, sunt proprietari de business-uri proprii sau au profesii liberale.

Sunt oameni ocupați, timpul lor este foarte important pentru ei. Trebuie să fii bine pregătit, să fii eficient, să le înțelegi nevoile, să cunoști oportunitățile. Și să fii integru, să-ți respecți promisiunile. Dacă faci asta, vor rămâne clienți fideli. Am clienți cu care lucrez de peste 12 ani și împreună luăm deciziile cele mai bune privind investițiile lor imobiliare”, susține Poștoacă.

Pe măsură ce compania a crescut, noile direcții de dezvoltare au inclus înființarea unor departamente suplimentare: de administrare imobile, de investiții imobiliare, de management al proiectelor imobiliare. În 2015, Nordis a înființat Nordis Expats Properties, o divizie de consultanți dedicați expaților și diplomaților care se relochează în România, datorită serviciului.

Despre echipa Nordis, Emanuel Poștoacă povestește: „Am încercat să formez o echipă de oameni capabili, motivați și integri, care să lucreze după un principiu, enunțat foarte bine de un coleg de breaslă și în care eu cred foarte mult: ‚colaborarea înseamnă succes‛. Avem un colectiv compact și unit, format din oameni educați, absolvenți de facultate, dar și autodidacți în același timp. Trebuie să recunosc că sunt mândru de echipa Nordis, de faptul că acești oameni au decis să lucreze, să evolueze și să dezvolte Nordis alături de mine”.

Despre faptul că din echipa sa fac parte și membrii de familie, Poștoacă spune că este și ușor, și greu în același timp.

Sunt oamenii cei mai de încredere, dar și cei mai duri critici. Cu fratele meu, Florin Poștoacă, lucrez încă de la începuturile Nordis. Astăzi este partener în companie, muncim împreună la proiectele imobiliare. Dar în general simt că toți colegii de la Nordis fac parte din familia mea. Ne înțelegem bine, facem chiar și concedii împreună”, mărturisește Emanuel.

High Residence Living 2 - Nordis Residence demareaza proiectul

CELE MAI IMPORTANTE PROIECTE NORDIS

În prezent, în afară de Nordis Residence – Herăstrău Park, Nordis mai are la vânzare în exclusivitate apartamente în două ansambluri rezidențiale: High Residence și Park Residences 5.

High Residence este un proiect high-end a cărui construcție a început în 2014, cu Nordis ca manager de proiect și agent exclusiv de vânzări.

Cu o poziție excelentă, în zona Șoseaua Nordului, la câțiva pași de parcul Herăstrău, ansamblul este un proiect verde și premium în același timp, elegant și eficient energetic deopotrivă.

Elemente precum fațada ventilată, încălzirea în pardoseală, tâmplăria de lemn, panourile solare, iluminatul cu LED se alătură finisajelor din gama premium pentru a crea un produs unic, avangardist.

High Residence a fost produsul ideal pentru mine, ca vânzător. Un proiect în care am putut reuni toate punctele forte ale ansamblurilor de lux din zonă. Și în plus, l-am gândit verde, eficient energetic. Am vândut încă din stadiul de proiect, iar acum mai avem doar trei apartamente cu patru camere”, a precizat reprezentantul Nordis.

Cel de-al doilea proiect actual de care se ocupă Nordis este Park Residences 5, situat tot în nordul Capitalei, pe malul lacului Băneasa, un proiect middle-plus cu 160 de apartamente, desfășurat pe 7.000 metri pătrați. Dezvoltatorul a lucrat în exclusivitate alături de consultantul imobiliar Nordis pentru a oferi viitorilor proprietari nu doar un apartament, ci un mod de viață. Piscina, sala de fitness, sauna, paza permanentă sunt doar câteva din beneficiile ansamblului. Mai sunt de vânzare mai puțin de 15% din apartamente.

Pentru viitor, pe lângă Nordis Residence – Herăstrău Park, Nordis mai are în lucru trei proiecte, unul ca dezvoltator, al doilea proiect Nordis Residence care va fi situat în Otopeni, și două proiecte ca manager de proiect și reprezentant exclusiv de vânzări: un proiect cochet cu 32 de apartamente amplasat în zona Pipera – Iancu Nicolae, care a demarat deja, și altul în zona Băneasa – Sisești, aflat în faza de obținere a autorizației de construire.

Nordis Residence Fatada - Nordis Residence demareaza proiectul

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA