Proprietati de lux: lectiile crizei

Pentru a sintetiza standardele segmentului rezidențial de lux, întâlnim investiția conturată de atracțiile punctului ce dă pulsul orașului, confirmată în locuința ce pulsează o necesitate fundamentală într-o experiență de lifestyle. După stabilirea unor convenții adoptate ca exigențe, recesiunea modifică o asemenea descriere distingând atributele care și-au menținut stabilitatea în evaluarea oricărei investiții.


Chiar dacă segmentul proprietăților de lux a fost cel mai slab afectat de efectele recesiunii, optica pieței a reconsiderat costurile adiacente prețului de achiziție, evaluând cu o altă obiectivitate beneficiile concrete ale suprafețelor – oferta incluzând chiar și apartamente de până la 1.000 de metri pătrați în ansamblurile rezidențiale construite anterior crizei – raportat la cheltuielile de întreținere.
Ca o consecință a reglementărilor legislative, dar și a răspunsului investitorilor la noile cerințe ale pieței, se remarcă o concentrare asupra dezvoltării de ansambluri rezidențiale compacte, cutumiar cu un număr de maxim patru etaje, proiecte ce prezintă unități cu o suprafață semnificativ redusă.
Perspectiva asupra rentabilității concrete a încorporării elementelor ce ar putea, prin susținerea unui nivel de preț, să garanteze o profitabilitate superioară a proiectelor a îndreptat dezvoltatorii spre o paletă mai modestă de facilități, respectând serviciile și atracțiile convenționale precum accesul controlat, securitatea prin monitorizare și intervenție și eventuala amenajare a unei grădini, dar renunțând în multe cazuri la săli de fitness sau piscine. Chiar dacă au fost urmate aceleași standarde de calitate, cu privire la finisaje sau elementele decorative, investitorii au ales să nu mai abordeze, de pildă, materiale și esențe rare sau creații ale unor ateliere de prestigiu pentru proiectele dezvoltate ulterior crizei.
Mobilitatea cerințelor conturate în evaluarea segmentului rezidențial nu a fost canalizată exclusiv spre selecția ofertelor de apartamente, transpărând inclusiv din orientarea spre suprafața terenului și, pe plan secund, a imobilului în achiziția caselor. Înclinația către alegerea unor case de 250 metri pătrați comparativ cu cele de chiar până la 1.000 metri pătrați, populare în perioada de boom, confirmă inclusiv în acest segment de proprietăți influența direct proporțională a suprafeței în ponderea costurilor de întreținere.
Primăverii, șase camere – 2,5 milioane de euro
Complimentând un stil de viață dinamic, apartamentul tip duplex cu o suprafață de 606 metri pătrați încântă printr-o compartimentare ce prevede un living cu dining, patru dormitoare, birou, șase băi, bucătărie, patru terase, trei spații de depozitare și trei locuri de parcare în siguranța și discreția garajului din cadrul ansamblului.
O arhitectură minimalistă a interiorului captează eleganța tonurilor neutre în accente subtil avangardiste, primind orice idee de design grație finisajelor de cea mai înaltă calitate, ce pun în evidență distincția granitului, a marmurii și a esențelor nobile.
Ferestrele largi și terasa de 20 metri pătrați dezvăluie panorama spre parcul Bordei și lacul Herăstrău.

Primăverii-Eliade, șase camere – 2.213.600 de euro
O generoasă suprafață de 576 metri pătrați este delimitată, în apartamentul penthouse dispus pe etajele 6 și 7, într-o zonă de zi cu living, dining și bucătărie și una de noapte cu cinci dormitoare și cinci băi.
Terasele, prevăzute la ambele niveluri cu o suprafață totală de 92 metri pătrați, impresionează prin spectaculoasa vedere panoramică spre parc și lac.

Primăverii, trei camere – 1,3 milioane de euro
Panorama înspre parcul Herăstrău creează un contrast cu arhitectura profund contemporană a interioarelor definite de luminozitatea tonurilor de fildeș și generozitatea contururilor geometrice în compartimentare. Apartamentul tip duplex, de 310 metri pătrați, combină intimitatea a două dormitoare, plus un dressing și două băi la nivelul etajului 5 cu ospitalitatea unui living, a bucătăriei, terasei și a unei băi la etajul 6.
Apartamentul dispune de două locuri de parcare exterioare.

Primăverii-Eliade, trei camere – 950.000 de euro
Într-unul dintre cele mai recent construite ansambluri rezidențiale ale cartierului Primăverii, bucurându-se de o frumoasă panoramă peste bulevardul Mircea Eliade, un penthouse de trei camere este disponibil în schimbul sumei de 950.000 euro, în timp ce un apartament de cinci camere poate fi achiziționat pentru 1.112.000 de euro.

DANTE  22 - Proprietati de lux: lectiile crizei unnamed 1 - Proprietati de lux: lectiile crizei

Floreasca – 2,5 milioane de euro
O poziționare strălucită este confirmată de priveliștea asupra lacului Floreasca, dăruită de terasa de 200 metri pătrați.
Interioarele, cu o suprafață utilă totală de 300 metri pătrați, reflectă luxul contemporan prin spațiile avangardiste modelate de efectele de cromatică și luminozitate ale finisajelor în note futuriste.

DSC1049 - Proprietati de lux: lectiile crizei

Herăstrău, patru camere – 490.000 de euro
Discreția și eleganța zonei Aron Cotruș pot fi transformate într-un stil de viață prin intermediul unui penthouse de 193 metri pătrați, ce include un living, un dining, trei dormitoare, bucătărie, trei băi, hol, grup sanitar, două locuri de parcare subterane și boxă. În plus, terasa generoasă, de 94 metri pătrați, oferă o altfel de experiență a liniștii.

DSC 0033 - Proprietati de lux: lectiile crizei

Domenii, opt camere – 490.000 de euro
Într-un ansamblu rezidențial cu o dispunere de un apartament pe nivel, un penthouse tip duplex, cu o suprafață utilă de 346 metri pătrați, este delimitat pe compartimentarea corespondentă etajului 3 în living, hol, trei dormitoare, trei băi și balcoane, pentru ca la etajul 4 să se regăsească un hol, un dormitor, trei camere cu o amenajare de birou, spațiu de relaxare și șemineu, baie, balcoane și terasă de 62 metri pătrați, cu loc de luat masa.
Apartamentul are rezervat un loc de parcare în garaj, comunității de vecini fiindu-i dedicată o curte proprie cu barbeque.

10092015230855936 oferta speciala 5 - Proprietati de lux: lectiile crizei

Parcul Carol, șase camere – 650.000 de euro
Între parcurile Carol și Tineretului poate fi achiziționat un penthouse de 190 metri pătrați, cu o compartimentare ce prevede patru camere, două băi, bucătărie, dressing și debara. Măsurând 97 de metri pătrați, terasa oferă senzația unei excepționale apropieri de Mausoleu, încadrând într-o generoasă priveliște inclusiv Palatul Parlamentului.

Dorobanți-Capitale, cinci camere – 850.000 de euro
În discreția unui ansamblu compact, în deplină armonie cu parfumul epocii captat de zona Capitale, poate fi regăsit un penthouse de cinci camere, cu trei băi și trei terase cu o suprafață totală de 97 metri pătrați.
Având o suprafață construită de 254 metri pătrați, apartamentul are rezervate trei locuri în parcarea subterană.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply