IMMOFINANZ: Rezultate operationale stabile in 2016

Dezvoltatorul imobiliar austriac IMMOFINANZ a obținut, în perioada mai – iulie, primul trimestru al actualului an financiar scurtat, o scădere de 2,5% a veniturilor din chirii în România, până la 11,5 milioane de euro, pe fondul scăderii valorii proprietăților aflate în portofoliu, potrivit rezultatelor financiare publicate de către companie.

Rezultatele operaționale înregistrate de IMMOFINANZ în primul trimestru al anului financiar scurtat 2016 (2016A), în valoare de 45,3 milioane de euro, se prezintă stabil comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior (T1 2015/16: 46,9 milioane de euro). Anul financiar scurtat 2016 (2016A) include opt luni, respectiv perioada mai – decembrie 2016.

Veniturile din închirieri au scăzut de la 82,2 milioane de euro la 76,8 milioane de euro din cauza scăderii temporare a nivelului chiriilor în Moscova și vânzării planificate a proprietăților.

„În primul trimestru, am continuat să ne concentrăm pe sectorul operațional, prin creșterea calității și eficienței, consolidarea relației cu chiriașii existenți și atragerea unor chiriași noi, precum și prin optimizarea ofertei. În sectorul de retail, am inaugurat alte trei unități STOP SHOP în Polonia și Serbia, de la începutul lunii mai până în prezent. Aceste parcuri de retail au o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 13.500 metri pătrați și sunt ocupate integral”, a spus Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ.

Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 15,7% din portofoliul total al companiei. Cele 75 de proprietăți (19 investiții finalizate, două proiecte în dezvoltare, nouă proiecte imobiliare adiționale [apartamente destinate vânzării după finalizare] și 45 de proiecte în analiză) au o valoare de 848,2 milioane de euro (636,4 milioane de euro – investițiile finalizate, 33,2 milioane de euro – proiectele în dezvoltare, 2,8 milioane de euro – proiectele adiționale, 175,8 milioane de euro – proiectele în analiză). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor de dezvoltare actuale ale grupului în România se ridică la 106,6 milioane de euro.

În primul trimestru al anului financiar scurtat 2016, veniturile din închirieri în România se prezintă stabil și se ridică la 11,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă 15,0% din veniturile totale din închirieri la nivel de grup.

În luna februarie a acestui an, dezvoltatorul a anunțat că a vândut, către fondul de investiții Blackstone, 36 de platforme logistice din centrul și estul Europei, dintre care trei în România, într-o tranzacție de 305 milioane de euro.

Spațiile logistice ale IMMOFINANZ în România includ active în Ploiești, Pantelimon – lângă București – și Timișoara, dar și proiecte în dezvoltare în București, Sibiu și Brașov. IMMOFINANZ are în România operațiuni și pe segmentele de spații de birouri și retail.

Pe lângă Iride, cel mai mare parc de afaceri din România, IMMOFINANZ mai deține în București clădirile de birouri Victoria Park și Bucharest Corporate Center.

Pe segmentul de retail, IMMOFINANZ deține mall-urile Euromall Pitești, Polus Center Cluj, Gold Plaza și Maritimo Shopping Center.

polus center cluj 2 - IMMOFINANZ: Rezultate operationale stabile in 2016

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply